CGI NederlandRotterdam 40 uur HBO

Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht en wil je aan de slag met de nieuwste innovatieve technologie, dan is een afstudeerplek bij de ‘Emerging Technology’ afdeling van CGI de juiste plek.

Wij houden ons bezig met alles wat ‘hip & happening’ is op het gebied van Software engineering en cloud infrastructuur. En combineren dit met expertise op het vlak van ‘Advanced Analytics’ en ‘Data Science’. We hebben altijd plek voor goede studenten die hun studie met een mooi resultaat willen afronden.

Hieronder staat een selectie van onze afstudeeropdrachten. Staat jouw droomopdracht er niet bij uit? We worden graag uitgedaagd dus neem gewoon contact op.

Taken en verantwoordelijkheden:

Opdrachtomschrijving

Opdracht 1. DEEP LEARNING DRIVING FINGERPRINT
Wil jij aan de slag met Deep Learning algoritmes om slimme toepassingen te maken? Dan is de Driving Fingerprint afstudeeropdracht wellicht iets voor jou. CGI maakt slimme analyse programmatuur om op basis van GPS traces uit mo-biele telefoons, rit analyses te doen. 

We kijken naar weggedrag, veiligheid en co2-uitstoot. Hiervoor is een platform ontwikkeld wat zowel mobiel als op onze servers deze analyses uitvoert. Dit platform willen we uitbreiden met de analyse of een trace afkomstig is van iemand die zelf rijdt of meerijdt met een ander. De vraag is of patroonherkenning in traces te herleiden is naar unieke fingerprints, een soort rijgedrag DNA. Er wordt een zwaar beroep gedaan op je analytische vaardigheden en je kan aan de slag met bestaande deeplearning frameworks zoals TensorFlow of Cortana Intelli-gence.

Opdracht 2. TALK TO ME
Ben jij ook geïntrigeerd door sprekende apparaten zoals Siri, Cortana of Alexa en wil je weten wat dit soort technologie kan betekenen in alledaagse werkzaamheden, dan is de Talk To Me opdracht jou op het lijf geschreven. 
CGI heeft een slimme assistent ontwikkelt die helpt bij het inplannen van werkzaamheden. Een geautomatiseerde secretaresse. 

Zij is superhandig in agendabeheer en kan automatisch achter de schermen zaken zoals vervoer of flexibele werkplekken regelen. Wat de assistent echter nog mist is een echte stem. In deze afstudeeropdracht ga je op zoek naar de mogelijkheden van ‘conversational platforms’ en bouw je een prototype om aan te tonen wat de mogelijkheden zijn.

Opdracht 3. PREDICTIVE PUBLIC TRANSPORT
Sta jij ook wel eens in de kou te wachten op een trein die te laat is om je vervolgens af te vragen of je had kunnen voorspellen dat dit zou gebeuren? Terwijl je eigenlijk liever je laptop had open getrokken om spannende dingen te bouwen met Big Data technologie zoals Apache Spark of Elastic Search.
In Nederland is veel data in de openbaarheid beschikbaar die mogelijk een relatie hebben met het wel en wee van het openbaar vervoer. Denk aan metrieken over weersomstandigheden of grote events in het land. Door deze data te combineren met data afkomstig uit het openbaar vervoer zelf, bijvoorbeeld de posities van bussen of gewoon de beschikbare dienstregeling, wil CGI een platform opzetten waarmee modellen te maken zijn om antwoord te geven op de bekende ‘waarom!?’ vragen. 

CGI werkt voor diverse bedrijven in de OV-sector en heeft de beschikking over slimme data analisten die bedreven zijn in het toepassen van dit soort modellen. Samen met hen onderzoek je in deze afstudeeropdracht de mogelijkheden om een ‘datafusion platform’ voor het openbaar vervoer op te zetten en realiseer je een eerste prototype om de mogelijkheden aan te tonen.

Opdracht 4. BLOCKCHAINING CARGO CONTAINERS
Lijkt het jou leuk om midden in de ontwikkelingen te staan van de grootste logistieke revolutie in jaren. Dan is deze opdracht wellicht iets voor jou. Momenteel zijn wij hard op zoek naar een afstudeerder die hands-on aan de slag wil met Blockchain technology. De technologie bekend van de bitcoins maar die in de praktijk veel breder inzetbaar is.

We kijken o.a. naar de logistieke sector en met name de toepassing om meer transparantie en efficiency te krijgen in de Internationale havenstromen en Containervracht. Als middelpunt van- en gezamenlijk met- een groep toonaangevende logistieke partijen en dienstverleners werk jij samen aan technisch onderzoek waarmee we echt een verschil kunnen maken. Hierbij word je uiteraard goed begeleid door de Blockchain experts van CGI maar maak je ook kennis met de Nederlandse Blockchain community. 
Een mooie stap om zelf een blockchain expert te worden!

Hoe word je begeleid?
Tijdens je afstudeerstage word je begeleid door een ‘buddy’, die je door je stage heen helpt. Na je stage bieden we veel afstudeerders een baan aan. Je komt dan misschien in aanmerking voor een van onze intensieve starterstrajecten. Zo heb je mogelijk na je afstuderen meteen je 1e baan te pakken.

Criteria:

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die zelfstandig kan werken, leergierig is, een hoge inzet heeft en mee wil denken aan de beste oplossingen voor jouw prototype. Je bent een afstudeerder op HBO niveau -opleiding Bedrijfskundige Informatica met affiniteit voor techniek. 

Een afstudeerder bij CGI kijkt verder dan de oplossing en is in staat de juiste oplossing in te zetten om de klant te helpen. Als afstudeerder zit je in het laatste jaar van je opleiding.

Stagevergoeding 
CGI vergoedt €500 onkosten bruto per maand op basis van 40 uur per week afstuderen. 

We willen het beste uit je halen. Durf jij het aan? 
Is een opdracht innovatief, technisch of complex? Met jouw inzet en enthousiasme kun je het aan. Voor jouw inzet krijg je wat terug. 

We bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Rond je je opdracht succesvol af ga je dan verder specialiseren middels één van onze Graduate Classes. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en rekenen erop dat je zelf het voortouw neemt.

Wat mag je van ons verwachten:

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren. 

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Direct solliciteren

Doorlopend