CGI NederlandRotterdam 40 uur WO/WO BACHELOR/HBO/WO MASTER

Nederland is een land van rivieren en bruggen. Bruggen die vaak op afstand bediend worden. CGI ontwikkeld missie kritieke systemen waarmee brugwachters vanaf centrale locaties bruggen kunnen bedienen.

Functiebeschrijving:

Nederland is een land van rivieren en bruggen. Bruggen die vaak op afstand bediend worden. CGI ontwikkeld missie kritieke systemen waarmee brugwachters vanaf centrale locaties bruggen kunnen bedienen. Het opleiden van brugwachters, en het testen van deze brugbedieningssystemen, gebeurt voor een groot deel met gesimuleerde bruggen (virtuele maquettes). Hiervoor zoeken wij een afstudeerder die onderzoek gaat onderzoeken hoe deze simulaties de werkelijkheid zo dicht mogelijk kunnen benaderen: vanaf de bediening, via industriële controllers tot de virtuele maquette.

Taken en verantwoordelijkheden:

Het doel van je stage is het onderzoeken en ontwikkelen van een virtuele brugmaquette. Een prototype dat dynamisch bruggen kan genereren en die je zal inzetten tijdens je onderzoek naar trainingsscenario’s brugwachters. We dagen je uit om spelelementen in te zetten zodat brugwachters in opleiding op onveilige situaties leren te anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan een fietser die onder de slagbomen doorrijdt of een schip dat te vroeg onder de brug door gaat of zware weersomstandigheden. Uiteindelijk moet dit leiden tot dynamisch configureerbare trainingsscenario’s zijn die gekoppeld zijn aan verschillende ‘wincondities’.

Tijdens je stage ga je een prototype brugtrainingssimulator maken op basis van Unity i.c.m. C# en MySQL. Verder zal je met ervaren collega’s samenwerken om jouw brugsimulator te koppelen aan (gesimuleerde,) industriële PLC systemen die via een ModBus interface worden aangestuurd.

Criteria:

Wij zoeken iemand die zelfstandig kan werken, leergierig is, een hoge inzet heeft en mee wil denken om de beste oplossingen in jouw prototype te implementeren. Je bent een afstudeerder in een technische of game development richting op minimaal HBO niveau b.v. Informatietechniek, (technische) Informatica of Gametechnologie. 

Wij vragen (binnen jouw studie) aantoonbare ervaring met:
• Unity
• C#
• 3d modeleren

Tenslotte zoeken wij iemand die affiniteit en ervaring heeft met, of die graag nieuwe technieken eigen wil maken in: 
• Java
• MySQL
• Requirements Engineering
• Serious Gaming / Gamification
 

Wat mag je van ons verwachten:

Bouw met ons aan je carrière

Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie. Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI. Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren. 

Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

Direct solliciteren

Doorlopend