AchmeaApeldoorn/Zeist 1-2 jaar HBO

Kunnen wij jou de geconsolideerde verslaglegging van de Achmea Groep toevertrouwen? Lees dan snel verder!

De functie

Als Specialist Consolidatie zorg je voor de geconsolideerde verslaglegging van de Achmea Groep. Een uitdagende functie, want je regisseert processen om te komen tot deze gevalideerde gegevenssets. Je analyseert de aangeleverde geconsolideerde data op juistheid, volledigheid en tijdigheid. Je levert periodiek consolidatieresultaten op ten behoeve van in- en externe rapportages. Hierbij gaat het om geconsolideerde cijfers van de gehele groep, bestaande uit meerdere juridisch entiteiten voor zowel IFRS als Solvency II, actuals, en budget, etc. Ook ondersteun je het proces van actuals, budget- en forecast. 

Anderzijds ben je bezig met ontwikkeling. Je vertaalt nieuwe wensen en ontwikkelingen in rapportages. Je neemt deel aan projecten gericht op optimalisatie van het consolidatie- en rapportageproces. Hierbij word je begeleidt door een senior medewerker uit het team. Je ondersteunt bij acceptatietests en implementaties en zorgt voor een juiste werking van het consolidatiepakket bij de financiële afdelingen binnen Achmea.

Je hebt ook een operationele regierol in de contacten van –en naar Achmea Holding onderdelen, zoals functioneel beheer en financiële administratie.

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op economisch/administratief gebied;
  • Je hebt 1 a 2 jaar werkervaring op het gebied van financiën;
  • Je bent een kei in Excel en wanneer je kennis hebt van de systemen SAP BW/BCS en SAP BPC is dit een pre.
  • Omdat je communiceert met financiële administraties in zowel in binnen-als buitenland, is het van belang dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst;
  • Daarnaast ben je analytisch, flexibel, positief kritisch en beschik je over een coördinerend vermogen. 

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant (intern/extern) wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling

Consolidatie valt binnen Achmea onder de beleidsvormende stafdienst Financiën. Zij staat in verbinding met decentrale financiële afdelingen binnen de divisies en andere staven en diensten. 

Consolidatie is onderdeel van de afdeling Financial Reporting, welke bestaat uit 30 professionals. Financial Reporting bestaat uit een viertal teams: IFRS Reporting, SII Reporting, een expert team en Consolidatie. Binnen Financial Reporting wordt voor zowel IFRS als Solvency II inzicht verschaft in financieel-economische ontwikkelingen van Achmea en haar bedrijfsonderdelen/juridische dochters. Voor zowel interne rapportage verplichtingen (management accounting) als externe rapportage verplichtingen op basis van financial accounting. Hiermee worden management, directie en stafafdelingen in staat gesteld om beleid te maken en te toetsen, en wordt verantwoording afgelegd aan externe stakeholders. Het Consolidatieteam zelf bestaat momenteel uit 4,5 FTE en werkt zowel vanuit Apeldoorn als Zeist.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. De salarisrange loopt van € 2543, - tot maximaal € 3507, - (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. eindejaarsuitkering en vakantiegeld) afhankelijk van jouw ervaring. Hierin is nog ruimte voor groei. Het menselijk kapitaal is voor Achmea van grote waarde. Dit betekent voor jou als mogelijke nieuwe collega ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Je werkt wisselt in Zeist en Apeldoorn. Je bent op korte termijn welkom!

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Debbie van der Vegt, Corporate Recruiter op 
06-1295 1914 (WhatsApp of bellen) of solliciteer direct. Een online assessment en een Pré Employment Screening zijn vast onderdeel van de selectie.

Achmea maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Doorlopend