AchmeaZeist HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Ben jij een student in een financieel/bedrijfseconomische richting en zou je altijd al een kijkje in de keuken willen nemen bij een verzekeraar, dit is je kans!

Jij helpt onze afdeling bij het opstellen en klaarzetten van de rapportages, hierbij kan je denken aan de jaarrekening tot aan de Solvency II rapportages. Je houdt van secuur en netjes werken en bent communicatief sterk. Onze afdeling is de spin in het web voor het opstellen en rapporteren van de financiële cijfers van heel Achmea.

We willen niet alleen vooroplopen, maar ook de toekomst een stap voor zijn. Verzekeren draait om het inschatten van risico’s en preventieve oplossingen verzinnen voor onze klanten. Dat doen we voor ruim 10 miljoen Nederlanders, dus je impact is enorm. Artificial Intelligence, drones, service-apps: we zetten nieuwe technologie in om onze services nog makkelijker te maken. En onze verzekeringen nóg persoonlijker. De wereld verandert elke dag. Dus wij ook. En jij? Help jij ons de toekomst een stap voor te blijven?
 
In je dagelijkse werkzaamheden draag je bij aan:

 • Lay out technische mooie rapportages, die op de website worden gepubliceerd;
 • Tijdig beschikbaar stellen van de rapportages in het centrale rapportage systeem;
 • Informeren van onze ketenpartners en gebruikers over de status met betrekking tot de operationele gang van zaken en geplande wijzigingen in functionaliteit van het rapportage systeem.
 • Het dagelijks goed functioneren van het rapportage systeem zodat het rapportage systeem voldoet aan de security eisen van Achmea.
 • Je benut jouw analytische kennis en vaardigheden om processen en gebruik van het rapportage systeem te optimaliseren, om zo een bijdrage te leveren aan het continu verbeteren.
 • Je houdt je gebruikersinstructies up-to-date. Zijn er veranderingen? Dan werk je de instructies op tijd bij.
 • Je bent zowel gesprekspartner binnen de divisie als voor de holding.

JOUW AFDELING

Financial Reporting

Betreft een stage op de afdeling Financiële Rapportage. De afdeling maakt onderdeel uit van Financiën. Financiën is de beleidsvormende stafdienst voor alle financiële aangelegenheden van Achmea. Deze centrale staf staat in verbinding met decentrale financiële afdelingen binnen de divisies en andere staven en diensten. Financiën heeft twee rollen. Als partner van de business ondersteunt zij de divisies die uiteindelijk in contact staan met de klant. In sommige gevallen staat Financiën zelf aan het roer om waarde te creëren. Zo voert Financiën bijvoorbeeld de beleggingen en het vermogensbeheer uit voor Achmea.

Financiële Rapportage is verantwoordelijk voor uitvoeren van IFRS en SII activiteiten en opstellen van Achmea Groepsrapportages, statutaire rapportages, consolidatie en voor rapportages ten behoeve van de DNB en de (externe) jaarverslaglegging. Je maakt onderdeel uit van het Solvency II team en richt je op de Solvency II rapportages.

We werken in een dynamische omgeving en hebben een hoog ambitie niveau. Te denken valt aan veranderende wetgeving, eisen van toezichthouders, aanpassingen in intern beleid, organisatie aanpassingen, etc. Samen kijken we ieder keer opnieuw hoe we kunnen verbeteren en hoe we efficiënter kunnen werken.

Het team bestaat uit circa 12 medewerkers onder aansturing en verantwoordelijkheid van een manager. Alle medewerkers zijn zelfstandige financiële specialisten. Vanuit continuïteit en doorgroei werken er ook veel starters! Op de afdeling heerst een open cultuur en prettige sfeer, er wordt hard gewerkt maar er is ook zeker tijd voor een grap. Het team is verspreid over 2 locaties, Zeist en Apeldoorn. Het reizen tussen de locaties wordt zoveel mogelijk beperkt, waar mogelijk maken we gebruik van Skype.

JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Hbo/Wo Meewerkstagiair Financieel Controller Reporting

 • Je bent een derde- of vierdejaars HBO- of WO-student in een financieel/bedrijfseconomische richting, zoals HEAO BE, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Finance. 
 • Je hebt overtuigende en verbindende kwaliteiten.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar je bent tegelijk een echte teamspeler.
 • Je bent analytisch en in staat vraagstukken snel te doorgronden.
 • Diepgaande kennis van Excel is pre.

360 GRADEN

Kijk eens rond in Zeist

DIT IS ACHMEA

Wat wij bieden

Een gave stageplek in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende stage vergoeding. De stage geeft je een goed beeld van het werk als Financial Controller bij een verzekeraar. Je werkt 36 uur per week, start datum z.s.m. Duur nader over een te komen, wel minimaal 3 maanden. Je werkt binnen het bedrijfsonderdeel Financiën – afdeling Reporting. Standplaats Apeldoorn of Zeist.

Direct solliciteren

Doorlopend