ABN AMROAmsterdam 40 uur 0-4 jaar WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Jij levert de financiële gegevens die de basis vormen voor de management informatie en voor de externe verslaggeving, waaronder het jaarverslag. Een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden. Je werkt hiervoor in het financiële hart van ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas.

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze startende financial die de uitdaging van al deze ontwikkelingen ziet en vol enthousiasme de handschoen oppakt. Jij levert de financiële gegevens die de basis vormen voor de management informatie en voor de externe verslaggeving. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Vanuit de hele wereld worden er cijfers aangeleverd aan Consolidatie. Jij bent vast aanspreekpunt voor een aantal reporting units van ABN AMRO. Balansen en winst-en verliesrekeningen kennen voor jou geen geheimen. Je analyseert de aangeleverde cijfers en weet de juiste vragen te stellen om te zorgen voor goede maand- kwartaal- en jaarafsluitingen. Je bent kritisch en in staat om inhoudelijk lastige thema’s zoals nieuwe wet- en regelgeving of een nieuwe transactie te doorgronden en te vertalen in juiste verslaggeving. Hiervoor heb je contact met verschillende stakeholders zoals de afdeling Accounting, Controlling en Accounting Policies. De markt stelt hoge eisen aan onze rapportages en wij dus ook aan jou. Jij draagt bij aan de continue verbetering van de afdeling en de rapportageketen. Hiervoor ga je op zoek naar antwoorden op allerlei belangrijke vraagstukken op het gebied van rapportages en regelgevingen. Zo zorg je voor zinvolle en transparante toelichtingen in onze rapportages. In je werk toon je lef en schroom je niet om te adviseren en te challengen. Heldere verwachtingen scheppen, meedenken, de business constructief uitdagen en belangen afwegen spelen hierbij een belangrijke rol.

Je werkomgeving

Consolidatie is onderdeel van IFRS Reporting binnen Financial Accounting en bestaat uit 13 personen. Binnen dit team krijg je als junior medewerker voldoende kansen om je te ontwikkelen en je kennis over financiële verslaggeving te verdiepen en verbreden. Je werkt in een divers team dat altijd op zoek is naar verbeteringen in onze rapportages en processen. Samen zorgen wij voor een goed eindproduct, ook onder tijdsdruk. Binnen het team dagen we elkaar uit en stimuleren we elkaar om van elkaar te leren. Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines aan allerlei interessante vraagstukken op het gebied van accounting en reporting.  

Je profiel

In deze continue veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik, nieuwe ideeën en een flinke dosis ambitie. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief op te stellen binnen de organisatie. Na je universitaire opleiding heb jij er zin in om aan de slag te gaan en jezelf verder te ontwikkelen. Samen zoek we de steile leercurve!Vereisten:

 • Je bent nauwkeurig, maar wel pragmatisch;
 • Je bent analytisch en sterk met cijfers;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en verbindt door samenwerking;
 • Je bent geïnteresseerd in de financiële wereld;
 • Je hebt 0 tot 4 jaar werkervaring;
 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur economie, bedrijfseconomie of bedrijfskunde;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel schriftelijk als mondeling.

We bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een goed salaris afhankelijk van je werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Direct solliciteren

nog 2 weken